ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ - Ο επίσημος ιστοχώρος
Αρχική Περισσότερα
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Φεστιβάλ Αστυπάλαιας 


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

Στην Αστυπάλαια συνεχίζουμε την προσπάθεια. Δώδεκα χρόνια σ' ένα πανέμορφο νησί στη μέση του Αιγαίου, τιμούμε τον πολιτισμό του καλού Ελληνικού Τραγουδιού και συμμετέχουμε στον πανελλήνιο πολιτιστικό χάρτη με το Φεστιβάλ Αστυπάλαιας, ένα θεσμό με πανελλήνια καταξίωση και αποδοχή.

Απο το καλοκαίρι του 2011 συμπαραστάτης και συνεργάτης μας είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αστυπάλαιας με τα "Μαξούλια" του, μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική και εικαστικά, ενσωματωμένες όλες στην ιδέα της αυτοοργάνωσης, του εθελοντισμού και της ενίσχυσης ερασιτεχνικών και νεανικών πρωτοβουλιών.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος (2012) με εξαιρετικά αποτελέσματα - ο επισκέπτης της Αστυπάλαιας έχει να διαλέξει από μια σειρά συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εικαστικών δρώμενων, ώστε μαζί με τις διακοπές του να τραγουδήσει, να συγκινηθεί, να στοχαστεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι φετεινές εκδηλώσεις πολιτισμού στην Αστυπάλαια είναι αφιερωμένες στη μνήμη του εκλιπόντος δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη, ενός σημαντικού ανθρώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης στα Δωδεκάνησα, με έργο σημαντικό και πολυποίκιλο καθώς και πολλές αξιόλογες πρωτοβουλίες στον τομέα του Πολιτισμού.

6/08/ 2012
Συναυλία Φοίβου Δεληβοριά

24/08/2012
Συναυλία Κωστή Μαραβέγια

Μαξούλια 2012

Μαξούλια 2012Στα πλαίσια των καλοκαιρίνων εκδηλώσεων της Αστυπάλαιας του 2012 ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αστυπάλαιας διοργανώνει το φεστιβάλ με την ονομασία "Μαξούλια 2012" (Μαξούλ= συγκομιδή του έτους) στο οποίο θα λάβουν χώρα χορευτικές, θεατρικές παραστάσεις,εκθέσεις και συναυλίες.

Σας περιμένουμε όλους στην Αστυπάλαια για αυτή την συγκομιδή εμπειριών και όμορφων αναμνήσεων.

Λίγα λόγια για τις εκδηλώσεις στα "Μαξούλια 2012"

"Speakeasies swing band" - 29/7/2012
Το κίνημα των Speakeasies δημιουργηθηκε στη δεκετία του 20 ως αντίδραση της επιβολής του νόμου για την ποτο απαγόρευση.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις αρχες του 2010 αν και η ίδεα μιας Swing μπάντας υπήρχε απο καιρό πρίν στα πρώτα μέλη του συκροτήματος.Οι Speakeasies swing band έχουν λέβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα."Burger Project" - 31/7/2012
Όλα ξεκίνησαν στην κόλαση. Εκεί σύχναζε ο Al the x King με τον Mosch Holiday που με το σκοτεινό τους boogie προσπαθούσαν να ψυχαγωγήσουν τους δαιμονισμένους.
Τα σπαρακτικά ουρλιαχτά τους ενώνονταν με τον ήχο της καυτής λάβας και τις κραυγές των κολασμένων που φώναζαν ¨Φτάααανει..." .
Το πάρτυ στον κάτω κόσμο είχε αρχίσει για τα καλά όταν ο General Conzou αποφάσισε ότι άξιζε μία γενναία προαγωγή για αυτό το μουσικό δίδυμο και τους μετέφερε σε μία πλατεία στον πάνω κόσμο που δεν διέφερε και πολύ από τους παλιό τους ντεκόρ. Η μπριγάδα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Cosmic Communist για τον οποίο φημολογείται ότι είναι κατάσκοπος ρωσικής παλλαιοκομμουνιστικής οργάνωσης η οποία είχε πάει διακοπές όταν κατέρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, με αποτέλσεμα να μην έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Με σκοπό την ψυχαγωγία των κολασμένων επί της γής πλέον, το συγκρότημα ταξιδεύει κα εργάζεται σταθερά σε κρουαζιέρες για καταθλιπτικούς και ομάδες αυτοκτονίας, οι οποίοι αν και μισούν τη μουσική τους, συνοστίζονται για να τους ακούσουν αναβάλοντας προσωρινά το rendez vous τους με το τέλος. Οι Burger Project με το ένα μάτι καρφωμένο στην πίστα και με το άλλο περισκοπικά ιχνηλατούν την επιφάνεια του ωκεανού ψάχνοντας για μπουρμπουλήθρες από τα παλιά τους λημέρια, συνεχίζοντας έτσι την αέναη αναζήτησή τους για την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης."ΑΠ'ΟΤ ΜΠΟΥΡΕΙ" - 8/8/2012
Οι "ΑΠ'ΟΤ ΜΠΟΥΡΕΙ" είναι ένα μουσικό σχήμα που σκοπό έχει τη διασκέδαση και ψυχαγωγία,τόσο του κοινού,όσο και των ιδίων. Με μουσικές δεξαμενές το ρεμπέτικο,το σμυρνέικο και καταβολές και επιρροές από την παράδοση, επιδίδεται όχι σε ποτ πουρι, αλλά σε ό,τι μπορεί για να περνάμε όλοι όμορφες μουσικές βραδιές και όχι μόνο! Με κέντρο την Αθήνα ως μουσικό ορμητήριο,κάνει εξορμήσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια.
Τους ΑΠ'ΟΤ ΜΠΟΥΡΕΙ αποτελούν οι:
Ανδρογιάννης Αλεξόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι), Καλομοίρα Κατερινιού (τραγούδι,κρουστά), και Βασίλης Αντωνάκης (κιθάρα, τραγούδι).

Θεατρική παράσταση "Καυγάδες στην Κιότζια" - 10/8/2012
Και φέτος η θεατρική ομάδα της Αστυπάλαιας έδωσε το καλλιτεχνικό παρόν και ανέβασε με επιτυχία στις 26 και 27 Ιουνίου το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Καυγάδες στην Κιότζια«. Πλέον η ομάδα μας αριθμεί τρία συνεχόμενα χρόνια ζωής-χωρίς να ξεχνάμε και τις αξιόλογες προσπάθειες παλαιότερων χρόνων που άνοιξαν τον δρόμο- έχει παρουσιάσει πρόπερσι το μονόπρακτο του Τσέχοφ «ο Γάμος«, πέρσι την κωμωδία του Ρικ Άμποτ «η παράσταση συνεχίζεται...» και φέτος την κλασσική κωμωδία του Γκολντόνι.
Κατά γενική ομολογία η όλη προσπάθεια τυγχάνει εκτίμησης και συγχαρητηρίων από τους ντόπιους κατοίκους, αλλά και από τους παραθεριστές του νησιού, αφού οι παραστάσεις παίζονται και τον Αύγουστο στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Μαξούλια».
Πέρα όμως από την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου και το ειλικρινές χειροκρότημα ιδιαίτερη σημασία έχει η απορία στα μάτια ιδιαίτερα των φίλων επισκεπτών που αναρωτιούνται πώς σε ένα μικρό νησί μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα κατορθώνει να φτάσει σε ένα τόσο αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε και καμιά ιδιαίτερη θεατρική παιδεία και φοβόμασταν και την έκθεση στην σκηνή. Και ξαφνικά μεταμορφωθήκαμε και λυθήκαμε και εκφραστήκαμε.
Η απάντηση στο μικρό αυτό θαύμα είναι πως το θεατρικό παιχνίδι είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, γνωριμίας, σεβασμού και αγάπης του άλλου. Μάθαμε την αξία της συνεργασίας στην πράξη. Συζητήσεις, προτάσεις, διαφωνίες, δημιουργικοί καβγάδες και πολύ γέλιο σε κάθε πρόβα. Και όταν φτάνουν οι μέρες της παράστασης αδημονία και άγχος. Έρχεται όμως η μεγάλη μέρα και κατά ένα μαγικό τρόπο επιβιώνουμε και πάλι... Και στο τέλος τι μένει;
Μα οι φοβέρες ατάκες κάθε έργου, που χρησιμοποιούμε εν είδει μυστικού κώδικα μια ολόκληρη χρονιά, για να έρθει το καινούργιο έργο να τις αντικαταστήσει!
Από ό,τι φαίνεται η Θεατρική Ομάδα Αστυπάλαιας ήρθε για να μείνει. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι είναι καλοδεχούμενοι. Δεν χρειάζεται να είστε κανένα ιδιαίτερο ταλέντο, το μόνο που χρειάζεται είναι ήθος.

"ΣΟΦΙΤΑ" - 19/8/2012
Η Sofita γεννήθηκε στην Κύπρο και μεγάλωσε στο Λουτράκι.Απο μικρή ασχολείται με τον χορό και το τραγούδι.
Σπουδασε στην επαγγελματική σχολή "Ραλλού Μάνου" και αργότερα στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.
Είναι δασκάλα Flamenco και μέλος της ομάδας "Danza Flamenca".
Τώρα κάνει εμφανίσεις με την μπαντα της σε διαφορες μουσικές σκηνές. Στα live της παρουσιάζει τα δικά της τργούδια που αναμένονται να κυκλοφορήσουν και μας εκπλήσσει με τις ιδιαιτερες διασκευές και τον τρόπο που συνδέει το Flamenco με τον Tom Waits ,τις κλακέτες με τον jackson και πολλά άλλα...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Image (64057 bytes) Image (62263 bytes)
Image (62006 bytes) Image (57585 bytes)
Image (58917 bytes) Image (63874 bytes)
Image (63162 bytes) Image (61326 bytes)
Image (60185 bytes) Image (60544 bytes)
Image (63950 bytes) Image (62573 bytes)
Image (65526 bytes) Image (63703 bytes)


Αρχική Περισσότερα Όροι και Προϋποθέσεις