Skip to content Skip to footer

Δράση Ανακύκλωσης Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δράση Ανακύκλωσης Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων.

Η πιο καθαρή Αστυπάλαια, περνάει από το χέρι μας.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Αειφόρο νησί», ο Δήμος Αστυπάλαιας, με αρωγό την KOSMOCAR A.E., προχωρά στην επίλυση ενός προβλήματος ετών, με την καταγραφή, συλλογή και ανακύκλωση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές του νησιού, αποτελώντας εστίες ρύπανσης.

Η  έναρξη του προγράμματος CAReCar Recycling Programme θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2022, οπότε και θα γίνει η 1η αποστολή προς ανακύκλωση του παλιού απορριμματοφόρου του Δήμου, και υπολογίζεται ότι τους επόμενους 4 μήνες θα απομακρυνθούν από το νησί κάθε είδους εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Η συμμετοχή των κατοίκων του νησιού είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να αποσύρουν απλά και γρήγορα τα παλαιά οχήματά τους και να προμηθευτούν το πιστοποιητικό οριστικής διαγραφής ΙΧ αυτοκινήτου ή δίκυκλου.

Η διαδικασία ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ και το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από αυτήν τη δράση θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο Αστυπάλαιας προς όφελος των κατοίκων και του περιβάλλοντος με την αγορά πρέσας συμπίεσης ανακυκλώσιμων υλικών.

Για δηλώσεις οχημάτων προς απόσυρση – ανακύκλωση ή άλλες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Αστυπάλαιας στο 22430 61406.