Skip to content Skip to footer
gastronomy-banner3

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

Επιλέγοντας την Αστυπάλαια για τον προορισμό των διακοπών σας θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι για ένα γεμάτο πρόγραμμα. Ανάμεσα στην ξεκούραση, τη θάλασσα και την καθημερινή διασκέδαση βάλτε στο πρόγραμμά σας επισκέψεις, δραστηριότητες και εκδρομές. Χωρίς αυτά το ταξίδι σας θα μείνει μισό και θα χάσετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε βαθιά τον όμορφο τούτο τόπο που βρέθηκε στην καρδιά του Αιγαίου, για να ενώσει Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Από τις πρώτες θέσεις στη σχετική λίστα η μίνι κρουαζιέρα στις νησίδες για μπάνιο. Όποιο δρομολόγιο κι αν διαλέξετε, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να ζήσετε κάτι ξεχωριστό.

Συνδυάστε μια πεζοπορική διαδρομή και την επίσκεψη σε εκκλησίες και μοναστήρια, προκειμένου να δείτε πως το θρησκευτικό συναίσθημα δίνει το δικό του χρώμα στο νησί. Αν μάλιστα έχετε την τύχη να βρεθείτε σε πανηγύρι, τότε η επιλογή πρέπει να είναι δεδομένη.

Το αρχαιολογικό και το εκκλησιαστικό μουσείο σας περιμένουν με τα εκθέματά τους. Το πρώτο είναι ένα παλίμψηστο της ιστορίας του νησιού, ενώ το δεύτερο βρίσκεται δίπλα στην Πορταΐτισσα και στη μαγευτική αυλή της Ροδιάς. Ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας είναι το μοναδικό εύρημα του βρεφικού νεκροταφείου. Μια συγκλονιστική ιστορία που αποτυπώνεται στην περιοχή Κυλίνδρα με θέα τον κόλπο του Λιβαδιού. Η παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Βαρβάρας και τα Λουτρά του Ταλαρά είναι δύο ακόμη αρχαιολογικοί χώροι του νησιού.

Για το τέλος αφήσαμε το πανέμορφο βενετσιάνικο κάστρο των Querini. Αποτέλεσε τον πρώτο οικισμό του νησιού, χτισμένο πάνω στα ερείπια ενός βυζαντινού κάστρου. Ανακατασκευάστηκε το 1413 ως οχυρωμένος οικισμός εντός του οποίου έφτασαν να ζουν κατά κάποιες μαρτυρίες πάνω από 2.500 άτομα. Μάλιστα τα περισσότερα από τα σπίτια του κατοικούνταν μέχρι το 1956. Σήμερα εκεί βρίσκονται δύο εκκλησίες, η Παναγιά του Κάστρου και ο Άγιος Γεώργιος, με τους γαλάζιους τρούλους και τα περίτεχνα καμπαναριά.

Όμως, πέρα από τις επισκέψεις και τις δραστηριότητες, γνωρίστε τους αυθεντικά φιλόξενους κατοίκους του νησιού. Έχουν πολλές ιστορίες να σας διηγηθούν ενώ θα διασκεδάσετε μαζί τους με τις μουσικές και τα τραγούδια τους.