Skip to content Skip to footer
gastronomy-banner3

Αρντιστά

Μία παραδοσιακή και πολύ διάσημη συνταγή της Αστυπάλαιας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τις φακές, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και αμέσως το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τις φακές.

Σε μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το νερό και πλάθουμε για 5 λεπτά περίπου.

Σχηματίζουμε μικρές μπάλες και τις ρίχνουμε μέσα τις φακές μαζί τον δυόσμο και το ξύδι.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά και είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • Μισό κιλό φακές
  • 2 ντομάτες
  • Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Ένα κουτάλι του γλυκού πολτός ντομάτας (για το χρώμα)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • Δυόσμος
  • Ένα κουτάλι του γλυκού ξύδι