Skip to content Skip to footer
gastronomy-banner3

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς, αφαιρούμε το κοτσάνι και τους κάνουμε μια μικρή σχισμή στο πλάι. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας το νερό.

Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς όπως στα κλασσικά “Γεμιστά” από τη σχισμή στο πλάι και τους τοποθετούμε σε σειρά πλάι-πλάι σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί για την υγρασία τους και τα ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Ένα γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό.

Καλή σας όρεξη !!

Υλικά για 4 άτομα

  • 10 ανθοί κολοκυθιού σχετικά μεγάλοι
  • 10 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ (τόσες κουταλίες ρύζι, όσοι οι κολοκυθοανθοί)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 ποτηριού νερό
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μάραθος ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος ψιλοκομμένος